Inschrijvingen voor eerste editie CM Urban Walk Kortrijk geopend

Golazo
Golazo

Op zondag 18 september vindt de eerste editie van de CM Urban Walk Kortrijk plaats. Wandelaars kunnen die dag dwars door bijzondere gebouwen als de Stadsschouwburg, Texture Museum en de Budatoren wandelen. Online inschrijven voor deze ontdekkingstocht op wandelschoenen kan vanaf nu.

In de CM Urban Walk Series staat beleving voorop. Het is een stadswandeling ‘next level’ van ongeveer 10 km. Gebouwen en locaties waar je normaal niet zomaar kan binnenstappen, zwaaien hun deuren open voor de duizenden deelnemers, die onderweg ook van streekproducten kunnen proeven. Dat was eerder dit jaar al zo in Hasselt en Antwerpen. Op zondag 18 september ontvangt Kortrijk voor het eerst de ‘urban walkers’ en daarna is het ook nog de beurt aan Diest (6 november) en Gent (4 december). Dat die dag het stadscentrum van Kortrijk volkomen autovrij is, maakt de wandeling nog aantrekkelijker.

Eén van de eyecatchers van de CM Urban Walk Kortrijk is de Kortrijkse Schouwburg, het grootste podiumkunstencentrum van Zuid-West-Vlaanderen. Het theater dateert uit 1920 en werd begin 2000 helemaal gerestaureerd. De zaal kreeg haar vroegere glorie terug, maar nu gevat in een eigentijdse vormgeving. Blikvanger bij uitstek is een prachtige glaskoepel van de Frans-Algerijnse kunstenaar Alberola. Een wonderlijke dierenriem trekt onmiddellijk de aandacht van de toeschouwer/wandelaar.

Ook het Texture Museum en de Budatoren liggen op het parcours van de CM Urban Walk Kortrijk. De andere locaties worden in de loop van de zomer bekendgemaakt. Starten en finishen doen de deelnemers op 18 september op het Nelson Mandelaplein. Er zijn maximaal 4000 plaatsen beschikbaar.

Schepen Allijns: “Nieuw en innovatief wandelevent”

“Kortrijk heeft onder het thema Buiten Bewegen al een drukke loop-en fietskalender voor haar inwoners, maar met de Urban Walk voegen we een nieuw en innovatief wandelevent toe aan deze kalender”, zegt schepen van Sport Wouter Allijns. “Op 18 september kunnen de deelnemers de meest unieke plaatsjes en historische gebouwen ontdekken. Dat dit kan op de autovrije zondag maakt het wandelen dubbel leuk, want dan is het openbaar domein wel echt voor de wandelaar.”

Steven Hermans, directeur businessontwikkeling en innovatie bij CM Gezondheidsfonds: “Via de CM Urban Walks kunnen deelnemers vertrouwde steden op een sportieve, maar toegankelijke manier ontdekken. Met de wandeling in Kortrijk hopen we heel wat mensen op een fijne manier aan het bewegen te brengen.”

Deel dit bericht